Het Schoolgebouw van de Toekomst

In 2017 ontwierpen leerlingen van het DaVinci College Kagerstraat in Leiden hun Schoolgebouw van de Toekomst. Ze leerden zonne-energie kennen en hoe deze te gebruiken en aan het eind van het project hielpen ze bij het installeren van meer dan 600 zonnepanelen op het dak van hun school. Voor dit project kreeg de school de Duurzaamheidspreis 2017 van de Provincie Zuid-Holland.

Zonne-Stroom voor arme families van scholieren 

Op Rhodos - het Zonnige Eiland - installeerden in 2016 middelbare scholieren 7 kleinere PV-Systemen voor de door de financiĆ«le crisis verarmde families van hun klasgenoten. Ook werden workshops door gevoerd met leerlingen van 3 scholen in de omgeving. 

Jeugd-Zonneweek

In Juni 2013 werd in Ebnat-Kappel (Zwitserland) het normale schoolprogramma voor een week stilgelegt en draaide alles om zonne-energie. 160 leerlingen - samen met hun 20 leerkrachten en een dozijn vrijwilligers -bouwden hun eigen zonne- lamp of -auto, monteerden honderden zonnepanelen, berekenden het potentieel van 1.500 huizen in de gemeente, discussieerden over energiepolitiek, mixten hun milkshake met een energy-bike, kookten hun lunch met zonne-energie, maakten  een schoolkrant, een video en foto's, gaven interviews aan journalisten en organiseerden een inwijding voor hun ouders en de gemeenteraad.